ontdekking tijdens studieproject trekt media aandacht

Eva Drukker (24) heeft eigenlijk, zoals insecten, rekening gehouden met het feit dat ze dertien was. De liefde is echt daarom geweldig dat ze op insecten op verwachte “milieuvriendelijke daken” in haar master op het gebied van biologie heeft gekeken. Samen met effectiviteit: ze situeerde een wesp die in werkelijkheid absoluut nooit in Nederland was gevonden.

Samen met Bureau Stadsnatuur overwoog de 24-jarige leerling “milieuvriendelijke dakbedekkingen” in Nederland. Een paar van de inspiraties voor het onderzoek was om te evalueren dat de selectie van parasieten echt goed rond vliegt op een hoogte van honderd evaluaties. Drukker deed dit door milieuvriendelijke daktherapie├źn te beoordelen op verschillende hoogtes in Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, naast Utrecht.

DETAILS – Een milieuvriendelijke dakbedekking is een dakbedekkingsysteem dat bestaat uit een groentelaag. Hierdoor kan de achtertuin samen met planten de dakbedekking opvoeren, bijvoorbeeld. Verder een milieuvriendelijk daksysteem voor producten met een grote beveiliging voor de woning. Er is eigenlijk weinig onderzoek gedaan naar de biodiversiteit van milieuvriendelijke dakbedekkingssystemen. Daarom wilde Bureau Stadsnatuur een onderzoek uitvoeren naar 21 milieuvriendelijke dakbehandelingen in Nederland. Eva Drukker was een van de stagiairs die hierbij hielpen.

De interesse voor insecten is in feite rond gedacht dat jongeren. Eva is vanaf de leeftijd van 13 jaar lid van de Nederlandse Jeugdorganisatie voor Natuur. “In eerste instantie gebruikte ik deze organisatie echt om sociaal contact te maken. Maar toen ons bedrijf tijdens een reis kleine honden van dieren ging opnemen, nam ik aan dat het eigenlijk heel opwindend was. Dat is eigenlijk waar mijn passie voor insecten vandaan komt.

Mede als resultaat van deze fantastische jeugdgeest kiest Eva ervoor om de biologie te onderzoeken. Als ze op zoek is naar een assessment mentor fellowship op het niveau van haar professional, observeert ze openingen van Bureau Stadsnatuur op Facebook. “Ze zochten iemand die onderzoek wilde doen naar ongedierte op het milieuvriendelijke dak. Ik vermoedde al snel: dit is iets voor mij. Ik moet hiernaar zoeken.” Ze werd meteen meteen behandeld.

Eco-vriendelijk dak.

Bron: Eva Drukker.

Het milieuvriendelijke dak van het Erasmus MC in Rotterdam waar de wesp in werkelijkheid werd ontdekt. Een gloednieuwe bug in Nederland.

Eva Drukker fietste langs de milieuvriendelijke daken in Amsterdam, samen met overvolle fietstassen. Deze zakken bestonden uit insluitingen door insecten. “Daarna belde ik de bel op verschillende van de kaders met groene dakbehandelingen en begon ik ook insectenstrikken te plaatsen, waarbij ik het plantenleven evalueerde en het dak identificeerde.” Meestal onderzocht Eva 3 daksystemen per dag. De volgende keer dat ze het insect kreeg, ving ze nog een keer om te zien welk ongedierte ze had gevangen.

Totdat Drukker op een ochtend een werkelijk uniek plaag in haar vangst op de milieuvriendelijke dakbedekking van het Erasmus MC had onthuld. “Ik vermoedde meteen: dit is iets anders.” Ze stuurde het insect naar een reeks specialisten, maar niemand identificeerde wat het was. Tot het in handen kwam van Speaker of Biology Kees-vrachtwagen Achterberg. “Hij zei tegen mij: gefeliciteerd, dit is eigenlijk een nieuwe reeks in Nederland. Nou, toen was ik in werkelijkheid aan het duiken naar geluk. Als bioloog is dit een wens die echt komt.”

De uitstekende hoeveelheid ongedierte op het milieuvriendelijke dak.

Ondertussen heeft Eva in het algemeen haar opleiding en leren en ook begrip en ook weten voltooid, maar het onderzoek gaat door. Een nieuwe leerling verteert het werk van haar. De student kan momenteel echter een laatste gedachte trekken. “Het is uitzonderlijk dat het aantal insecten echt naar een beter, milieuvriendelijk daksysteem wordt gelokt. Dus de hoogte doet er niet toe. Heb je een hogere patio-locatie? Later kun je er ook planten op plaatsen. De plagen komen meestal voor. Insecten zijn in werkelijkheid zo essentieel voor de aarde, zo’n milieuvriendelijke dakbedekking kan een keuze zijn.

Voor mensen die misschien bang zijn voor insecten, heeft Eva bovendien een begrip:Ongedierte zijn in feite buitengewoon geweldige dieren. Je hebt er geen last van. Ze escaleren alleen maar. Ook als je geen soort plant hebt van binnen vliegen ze ook niet recht je huis in.

De enthousiaste student zelf blijft eigenlijk niet compleet met de parasieten. Ze wil een Ph.D. hiervan. “Er zijn eigenlijk verschillende vragen die ik wil oplossen, zoals: jaarlijks het ongedierte terugkrijgen? Bugs zijn eigenlijk absoluut buitengewoon uniek. Ze impliceren heel veel voor ons, zonder dat wij het ook waarnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *